Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا مرمت کاروانسرای قجری وکیل که از سال ۹۷ شروع شده طی چندسال گذشته خبرساز بوده و انتظارها برای پایان آن رسانه‌ای شده بود که حالا میراث استان می‌گوید کار مرمت به مرحله پایانی رسیده و منتظر تجهیز است.

آنطور که در منابع تاریخی آمده این کاروانسرا که قدمتش به دوران قاجاریه بر می گردد از بناهای مجموعه وکیل شهر کرمان به شمار می رود که ساخت آن در سال ۱۲۷۷ به فرمان محمد اسماعیل خان وکیل الملک حاکم کرمان آغاز و در سال ۱۲۸۷ به دست فرزندش مرتضی قلی خان وکیل الملک تکمیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بنای تاریخی از ۲ طبقه تشکیل شده و ۱۲۰ غرفه را در خود جای داده که تعداد حجره‌های آن در طبقه اول ۸۱ باب و در طبقه دوم به ۳۱ باب است و گچبری، کاشی کاری ها و تزئینات زیبا و باارزشی دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان که از این بنای تاریخی به عنوان هتل بوتیک (هتل‌هایی با سبک هنری،مختصات و معماری خاص) نام می برد می گوید مراحل پایانی بازسازی و مرمت این بنا دردست انجام است.

فریدون فعالی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: در آینده نزدیک کاروانسرای وکیل یکی از زیباترین هتل‌های سنتی کشور خواهد شد که قرارداد احیا و بازسازی آن در سال ۹۶ با سرمایه‌گذار بخش خصوصی منعقد شده است.

وی با اشاره به اینکه این کاروانسرا طی سال های گذشته در معرض تخریب قرار داشت تصریح کرد: در این هتل بوتیک تعداد ۶۰ اتاق و ۱۴۴ تخت وجود دارد که ضمن افزایش فضاهای اقامتی گردشگری کرمان، زمینه اشتغال ۱۵۰ نفر را نیز به صورت مستقیم فراهم خواهد کرد.

فعالی اعتبار اولیه مرمت این کاروانسرا توسط سرمایه گذار را ۱۰ میلیارد تومان اعلام کرد که در اجرا افزایش یافته است.

موقعیت خاص کاروانسرا

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان تاکید کرد: قرار گرفتن کاروانسرای وکیل در بافت تاریخی و مجاورت با بناهای تاریخی شهر کرمان مانند بازار و مجموعه گنجعلیخان، موقعیت مناسبی برای اقامت و بازدید گردشگران را در این هتل فراهم می کند.

وی ادامه داد: در مرمت این مجموعه اقامتی سنتی سعی شده است با نظارت کارشناسان میراث فرهنگی هویت و اصالت تاریخی و فرهنگی آن حفظ شود و سرمایه گذار نیز بخوبی طرح را اجرا کرده است.

فعالی اظهارداشت: پس از اتمام عملیات مرمت و بازسازی کاروانسرای وکیل کرمان، مراحل تجهیز و آماده سازی آن توسط سرمایه گذار انجام می شود که امیدواریم در سال جاری به بهره برداری برسد.

وی در ادامه با اشاره به وجود کاروانسراهای متعدد تاریخی در استان کرمان تاکید کرد: کاروانسراها ظرفیت بسیار خوبی برای جذب گردشگر و کمک به رونق صنعت گردشگری استان کرمان دارند که باید دیده شوند و برنامه ریزی برای استفاده اقتصادی از آنها به مرحله تعریف و اجرا برسد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان اظهار داشت: آمادگی داریم مرمت و استفاده از این کاروانسراهای تاریخی را پس از طی فرآیندهای قانونی به سرمایه گذاران و بخش خصوصی واگذار کنیم که ضمن بهره برداری مناسب از نابودی این بناهای ارزشمند تاریخی نیز جلوگیری شود.

وی بیان کرد: کاروانسراهای چاه‌توران راور و گنجعلی‌خان کرمان نیز اخیرا توسط ارزیابان یونسکو برای ثبت جهانی مورد بازدید قرار گرفته اند که با توجه به نظر مساعد اولیه، امید به اضافه شدن این ۲ کاروانسرا به فهرست آثار ثبت جهانی استان کرمان داریم.

به گزارش ایرنا استان کرمان با هشت اثر ثبت جهانی دارای بیشترین اثر ثبت جهانی در بین استان های کشور است و انتظار می رود با ثبت این دو کاروانسرا یا یکی از آنها بر تعداد آثار ثبت جهانی این استان افزوده شود.

ارگ بم (بزرگترین سازه خشتی جهان)، روستای دست‌کند میمند با چندهزارسال قدمت، باغ زیبای شازده با ویژگی های منحصر به فرد باغ و معماری عمارت آن، دشت کویر لوت در منطقه شهداد کرمان که قدیمی ترین درفش جهان از آنجا به دست آمده و سه قنات «گوهرریز» جوپار در شهرستان کرمان، «اکبرآباد» و «قاسم آباد» در شهرستان بم به ثبت جهانی رسیده است. همچنین روستای دارستان سیرجان و این شهرستان به عنوان خاستگاه بافت گلیم شیرکی پیچ و دهکده جهانی گلیم به ثبت جهانی رسیده است.

برچسب‌ها کرمان اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کرمان مرمت میراث فرهنگی بنای تاریخی هتل بوتیک

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرمان اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کرمان مرمت کرمان اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کرمان مرمت میراث فرهنگی بنای تاریخی هتل بوتیک میراث فرهنگی استان کرمان سرمایه گذار صنایع دستی ثبت جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۳۶۲۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت فیلم تاریخی جدید در ایران

به گزارش صدای ایران از ایرنا از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی بامداد چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه به منظور شرکت در ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی بین فرهنگی در باکو عازم آذربایجان شد و جمعه ۱۴ اردیبهشت ماه در آخرین روز از سفر خود از موزه تاریخ ادبیات شهر باکو بازدید کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه این بازدید ضمن برشمردن شخصیت‌های مشترک فرهنگی دو کشور گفت: به مفاخر بزرگ به عنوان زمینه‌های همگرایی بین دو کشور نگاه می‌کنیم؛ اینها جزو میراث مشترک فرهنگی ما به‌شمار می‌روند، ما قرن‌ها کنار یکدیگر زیست کردیم، این ظرفیت‌ها باید باعث افزایش برادری‌ها و همگرایی‌ها باشد نه اینکه موجب واگرایی شود.

وی با بیان اینکه هر کس تلاش کند تا این بزرگان را دست مایه واگرایی قرار دهد حتما دچار اشتباه راهبردی و خطای محاسباتی شده است، افزود: به میراث مشترک فرهنگی با کشور‌های همسایه به عنوان میراث مشترک تاریخی نگاه می‌کنیم و به آنها می‌بالیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: علاقه‌مند هستیم برای این مشاهیر فیلم‌های مشترک تولید کنیم؛ در ترکمنستان برای مختومقلی فراغی همین کار را می‌کنیم، در پاکستان نیز برای اقبال لاهوری کاری را در دست اقدام داریم؛ در سفر هفته گذشته به پاکستان برادران و خواهران پاکستانی به ویژه در شهر لاهور از این موضوع استقبال کردند.

اسماعیلی با بیان اینکه همه اشعار نظامی به زبان فارسی است و میراث مشترکی بین دو کشور به‌شمار می‌رود، افزود: امیدواریم ساخت مجموعه جدیدی را برای حکیم نظامی آغاز می‌کنیم؛ در همین راستا از همکارانم در وزارت فرهنگ جمهوری آذربایجان دعوت کردیم تا ما را در ساخت فیلم سینمایی در این باره کمک کنند.

موزه تاریخ ادبیات شهر باکو در قسمت قدیمی‌این شهر قرار دارد.

دیگر خبرها

  • بازپیرایی و مرمت محله تاریخی حسینیه اعظم سمنان
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • بازدید بی‌سابقه گردشگران از باغ جهانی فین کاشان
  • بازدید بی‌سابقه گردشگران از باغ جهانی فین
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود
  • گام‌های لرزان برای ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه
  • شیراز؛ اولین شهر ایرانی که صاحب یک روز در تقویم شد
  • عمارت «شجاع‌السلطنه» بهار در دو قدمی تخریب
  • ساخت فیلم تاریخی جدید در ایران
  • روستای فهرج کاندیدای بهترین روستا‌های جهانی گردشگری